Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

„Примък-отмък“

Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ представя постановката „Примък-отмък“

Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще представи спектакъла „Примък-отмък“ на 8 февруари, съобщиха от културната институция.

Най-новият куклен спектакъл на РДТ „Николай Хайтов“ е за цялото семейство. Той е създаден по мотиви от едноименната народна приказка от режисьора и сценарист Петър Тодоров, сценографката Ханна Шварц и смолянската актриса Десислава Минчева – Тодорова.

“В спектакъла с искрящ и сладкодумен театрален език се разказва с много хумор и самоирония за глезената Тодорка, която е научена от майка си да лежи по цял ден край огнището и не пипва нищо с пръст. Но какво ще се случи, когато Тодора се омъжи, и мама вече не е край нея, за да й прислужва? Един подир друг се изреждат кандидати за женихи, докато най-накрая се появява Петьо Работарски. Дали историята за Тодорка има щастлив край, само спектакълът може да ни разкрие…”, разказа накратко за сюжета Катя Петрова от театър “Николай Хайтов”.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button