Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

„Изтървани ритми“

Ансамбъл „Родопа“ ще представи трилогията „Изтървани ритми“ през март

На 6 март Фолклорен ансамбъл „Родопа“ ще представи отложената заради грипната епидемия трилогия „Изтървани ритми“, съобщи Адриан Петров, главен художествен ръководител на ансамбъла. Той уточни, че представлението ще бъде с благотворителна цел и постъпленията ще бъдат за закупуване на нови носии за изпълнителите на ансамбъла.

„Основната идея на концерта е да съберем необходими средства, с които да започнем смяната на гардероба на фолклорния ансамбъл. Костюмите са на 30-40 години, независимо, че през цялото това време са стопанисвани по най-добрия начин“, посочи Петров. Той допълни, че за да се обнови целият гардероб, е необходима голяма сума. Спешно обаче трябва да се осигурят костюми за народния оркестър, тъй като музикантите са останали само с една родопска носия.

„Процесът ще продължи доста дълго време. Аз съм оптимист, че Община Смолян и Министерството на културата ще отпуснат допълнителни средства“, каза още Адриан Петров.

Благотворителното представление ще се състои в зала 1 на Родопски драматичен театър “Николай Хайтов”. Трилогията включва най-впечатляващите моменти от три спектакъла, преплитащи различни жанрове в съвременно представяне на фолклора. Сценарият, режисурата и мултимедията са дело на Адриан Петров. Закупените вече билети важат без заверка за новата дата.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button