Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

По-слаба е реколтата от пчелен мед в Смолянско

Реколтата от пчелен мед в района на Смолян е по-слаба заради климатичните аномалии през това лято, информира Атанас Костадинов, председател на местното сдружение „Родопска пчела“. Цените на пчелния мед на пазара остават около миналогодишните стойности, според Надежда Митева от „Пчелна ферма Митеви“, отличена с приза „Пчелар № 1 на България за 2022“.

Средно шест -седем кг от кошер са добивите на смолянските пчелари тази година. Намалението в реколтата според Надежда Митева е обяснимо, след като годината бе изключително странна в климатично отношение. Всяка рязка промяна на климата се отразява като стрес за пчелите, обяснява Митева. Независимо от ограничените количества,  повишение на цените на меда не са наблюдава. Част от пчеларите се ориентират към предлагане на стоката директно на пазара, тъй като големи прекупвачи на мед не изкупуват или намаляват цените.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button