Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

ОБЩИНА СМОЛЯН ЩЕ ПОЧЕТЕ 147 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Община Смолян ще почете 147 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България
На 2 юни от 10.00 часа ще има Поклонение пред Паметника-костница на връх Средногорец. Кметът Николай Мелемов, секретарят Момчил Николов и председателят на Общинския съвет Ангел Безергянов ще поднесат венци пред паметника-костница на загиналите герои от 21-ви Пехотен Средногорски полк по време на Балканската война.
На пл. ”Свобода” на Стария център в Смолян от 11,30 часа пред паметника на Ботев с Почетен караул тържествено ще се отбележи 2 юни. В програмата ще участват 101 Алпийски полк, Общинският Духов оркестър и др. Слово за безсмъртния поет, публицист, журналист и революционер ще поднесе Валентина Василева – директор на РИМ “Стою Шишков”- Смолян. Ще звучат и безсмъртните Ботеви стихове, изпълнени от актьора Борис Хаджийски.
Да се преклоним пред подвига на всички четници, знайни и незнайни герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България, които винаги ще помним като неувяхващ пример за доблест и нравствена чистота.
Христо Ботев ни остави завети, които трябва да помним и да предаваме на бъдещите поколения.

Източник: www.smolyan.bg

Подобни публикации

Back to top button