Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Делювите празници в Златоград

Възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години“ на 23 септември ще върне Златоград век назад, съобщиха от Етнографския комплекс.  Традиционните Делюви празници в Златоград се откриват на 15 септември, а кулминация на тържествата е възстановката, пресъздаваща градска чаршия по калдъръмите на Етнографския комплекс.

В програмата на празниците са включени творчески срещи, концерти, премиери на нови издания, свързани с историята на Златоград,  баскетболен турнир „За купата на Делю Войвода“.  На среща в  Стария град ще бъде представена книгата „Българските хайдути“  с участието на авторите проф. Пламен Павлов и Иван Първанов.  Прожекция на филма на Симеон Идакиев и Атанас Аретов „Делю и вечността“ е част от празничните събития.

Концертната програма на Делювите празници е с участието на Росица Пейчева, гайдарски състав „Делю Хайдутин“, формация „Родопско настроение“, Нели Петкова и др.

Хиляди гости от страната и съседния гръцки регион се очаква да посетят „Един пазарен ден“. Възстановката по калдъръмите на Етнографския комплекс връща оживлението и глъчката на старата градска чаршия от началото на миналия век.

И миналата година „Един пазарен ден отпреди 100 г.“ събра хиляди в Етнографския комплекс в Златоград. Гости и туристи от цялата страна се включиха във възстановката не само като публика, а като част от пазарната глъчка в Стария град.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button