Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Дари словото с дом

Деца, родители, десетки смолянчани се включиха днес в инициативата за спасяване на книги „Дари словото с дом“ в Смолян.  Томове изхвърлени книги намериха днес нови читатели с акцията, организирана от Ваня Славейкова.

Книги, захвърлени в София, достигнаха до родопския град благодарение на Ваня Славейкова. Непотребните книги са намерени на улицата, изхвърлени от наследници на апартамент в столицата. Според Ваня Славейкова  изхвърлянето на книги е кощунство.  На нейния призив за намиране на нови домове и библиотеки за тези книги се отзоваха читатели от различни поколения.

„Намерих „Тимур и неговата команда“ и ще чета на децата в детската градина книгата от моето детство, която ме научи да бъда добра с хората, да си помагаме и колко е важно приятелството и обичта между хората“, посочи пред БТА  учителката Светлана Стефанова.

Не трябва да се изхвърлят книги, категорична е 8-годишната Лъчезара.  Тя обяснява, че  само е чувала за  „Тимур и неговата команда“, но не я разгръщала.

Творби на Ремарк, Казандзакис, Яворов, Мелконян и др. бяха на щандовете пред “Office 1”  в Смолян и ще бъдат част от домашните библиотеки на участници в инициативата „Дари словото с дом“.  Читатели обсъждат възможността инициативата да се провежда периодично с варианта за обмен на книги.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button