Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

РОМАНЪТ „СЪДБА” НА СВЕТОЗАР КАЗАНДЖИЕВ Е ОБЯВЕН ЗА РОМАН НА 2022-А ГОДИНА

На 23 май т. г. от 11 часа в зала „Средец” на Министерството на културата ще бъдат връчени годишните литературни награди на Съюза на българските писатели за творбите създадени през 2022-а.
Епичният роман „Съдба” на Светозар Казанджиев, разкрил върху своите 580 страници живота на Родопите и България от Втората световна война до наши дни, е обявен единодушно за роман на 2022 година.
„Знаменателно е за мен, че в тази зала миналата година, в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, получих наградата „Златен век”, сега ден преди най-българския празник – 24 май, получавам годишната награда на СБП за поредна моя книга”, сподели Казанджиев.
Пет негови книги: „Земя, погалена от Бог”, „Последната изповед на Апостола”, „Незабравимите забравени”, „Най-съкровеното” и романът „Съдба” са закичени с национални награди. Той е номиниран и за годишните награди на СБЖ. Има редица отличия за литература от национални и регионални конкурси. Носител е на наградата на Община Смолян и на „Изящното перо – 2021” на Салона за българска култура и духовност – Чикаго.

Източник: www.smolyan.bg

Подобни публикации

Back to top button