Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

„Орфически мистерии“ на 28 и 29 юли

Триград посреща гости от страната и чужбина за фестивала „Орфически мистерии“ на 28 и 29 юли

Няколко хиляди гости се очакват в Триград за  традиционните  „Орфически мистерии“ на 28 и 29 юли, информира кметът на селото Емил Гогушев. От тази година празникът „Орфически мистерии“ се превръща във фестивал, съчетаващ различни музикални стилове – от фолклор до рок. Изпълнения на ансамблите „Пирин“ и „Родопа“, Хамид Имамски, Б.Т.Р. ще звучат на фестивалната сцена.

Празничната програма се открива в 16 часа на 28 август на поляните между хотел „Аркан хан“ и вила „Чобака“. На сцената ще излязат танцова формация „Багри“,  гайдарски състав „Капитан Петко Войвода“, Хамид Имамски. Легендата за Орфей ще бъде представена с мултимедийна прожекция. Обичайното за „Мистериите“ нестинарско шоу не е включено в афиша заради опасността от пожари. Вместо танца върху жарава е предвидено огнено шоу „Смехурковци“.

Първите гости на фестивала вече пристигат в Триград,  настаняват се туристи с кемпери и каравани, обяснява кметът.  За празника се очакват и мнозина от жителите на Триград, работещи и живеещи зад граница, както и гръцки туристи.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button