Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

ОИЦ – Смолян започва през май поредица от срещи с общини, бизнес и НПО за новите възможности за европейско финансиране

През май Областният информационен център в Смолян организира поредица от срещи с представители на общини, бизнес и неправителствени организации от областта, разяснявайки новите възможности за европейско финансиране. Това посочиха от ОИК – Смолян на състояла се днес пресконференция, представяйки европейски програми за периода 2021-2027 г.

Предстоящо е обявяването на прием за пет процедури по програмата „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ през следващите месеци, посочиха от ОИЦ.  По процедура „Разработване на иновации в предприятията“ са предвидени 420 млн. лв. за подкрепа на предприятия за повишаване на иновационната дейност.  По процедура „Подобряване на производствения капацитет на семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и занаятите“  ще се инвестират над 117 млн. лв. по проекти за придобиване на машини, съоръжения, оборудване и софтуер за подобряване на производствените процеси.

Представителите на бизнеса ще имат възможност за подпомагане и по поредица от процедури по програмата „Развитие на човешките ресурси 2021-2027 “. „Адаптирана работна среда“, „Устойчива заетост на хора в неравностойно положение“, „Насърчаване на социалната икономика на местно и регионално  ниво“, „Нови умения“, „Дигитални умения“, „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица“ са част от процедурите, за които също предстои обявяване на прием.

По програма „Развитие на регионите“ се предвижда процедура „Подкрепа за интегрирано градско развитие в 40 градски общини“, по която община Смолян ще има възможност да кандидатства, допълниха от Информационния център.  По процедурата за 40-те градски общини са заложени 1.3 млрд. лв., а като заинтересовани страни са включени държавни, общински и областни администрации, неправителствени организации и др.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button