Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Общинският съвет в Смолян избра постоянните си комисии

Общинският съвет в Смолян прие на заседание днес състава на постоянните си комисии. Петима председатели на комисии са от ГЕРБ и един от ДПС. Групата съветници на “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП -ДБ) се заяви като ясна и непоколебима опозиция, призовавайки управляващите в местната власт да формират ясно мнозинство, което да носи отговорност за управлението на града.

Ръководствата на постоянните комисии в Общинския съвет бяха избрани с мнозинство гласове от ГЕРБ, ДПС и местната коалиция “Новото време”. В края на заседанието председателят на групата съветници от ПП – ДБ Емил Келешев заяви, че е необходима промяна на духа и модела на управление на общината. Нашата политическа оценка е, че ГЕРБ са вредни за общината, посочи Келешев. Той очерта в изказването си основните проблеми, с които трябва да се справи местната власт в Смолян, призовавайки да се спре с продажбата на общинско имущество. Властта и мнозинството в общинския съвет да скъсат със зависимостите си с превозвачите, за да можем най-сетне да изградим качествен градски обществен транспорт и да се актуализира транспортната схема, която е заложник вече 20 г. на частни интереси, допълни председателят на групата на ПП- ДБ. Според него е нужно реформиране на “аналоговата партийна администрация” в Смолян. Разрешаване на проблема с бездомните кучета, връщане на доверието на бизнеса към обществените поръчки, възстановяване дейността  на Планетариума, който е затворен от три години, са част от първостепенните задачи пред общинарите, според Емил Келешев.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button