Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Кметът Здравко Иванов даде старт на частичната подмяна на водопровода в кв. Настан

Днес, с ритуално чупене на бутилка шампанско от кметът на Община Девин Здравко Иванов, стартира частичната подмяна на водопровода в квартал Настан.

„Стартираме дългоочаквана реконструкция от жителите на Настан. На този етап ще подменим 3 450 метра водопровод, което е 47% от общото трасе. Ще търсим средства за реализиране и на вторият етап от проекта, с което ще се подмени изцяло водопроводната мрежа в квартала“, коментира Иванов.
Кметът на Девин призова за търпение жителите на Настан, тъй като ще се предизвика неудобство заради разкопаните улици, както и заради спирането на водата, когато е наложително.
На този етап водопроводът е в изключително лошо експлоатационно състояние. Той е изграден от етернитови и поцинковани тръби, които са почти на 98 % компрометирани и износени.
ДЗД „ПАК Настан“ ще изпълнява реконструкцията. В дружеството влизат фирмите Артстрой ООД, Променергомонтаж АД и Крис -МТ ООД.

Стойността на първият етап от проекта е 2 764 749,07 лв., а крайният срокът за изпълнение е 7 месеца. Средствата са подсигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Изотчник: www.smolyandnes.com

Подобни публикации

Back to top button