Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Извадиха кръста от водите на р. Черна в Смолян

Иван Бялков, кадрови военнослужещ от 101-ви Алпийски полк, извади кръста от водите на р. Черна на Богоявление в Смолян. Света литургия за празника бе отслужена от епископ Висарион и свещеници от Смолян в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“.

По-успешна, мирна  и спокойна година, да сме живи и здрави, пожела Иван Бялков на жителите на Смолян. Военнослужещият участва от 15 години в ритуала за хвърляне на кръста на Йордановден в Смолян. Епископ Висарион освети бойното знаме на 101-ви Алпийски полк, след което празнуващите Богоявление християни преминаха с литийно шествие от храма до р. Черна за церемонията по спасяване на кръста.

На Богоявление е празникът на два основни стълба на държавността – Българската православна църква и  армията, посочи председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров в словото си. На днешния ден се освещават знамената, бойните светини, които винаги са били ръководещи в борбите ни за национално освобождение, допълни Кацаров, който е бивш командир на 101-ви Алпийски полк.

С тържества на пл. „Свобода“ в Смолян бе отбелязана и 176-годишнината от рождението на Христо Ботев. Пред паметника на поета и революционер бяха поднесени венци и цветя.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button