Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Фестивал на дивите цветя събира за поредна година в Родопите почитателите на древната планина

Тази година Фестивалът на дивите цветя в Родопите отново ще включва многообразни събития, представящи растителното разнообразие в планината, традиционни и съвремени приложения на растенията в кулинария, медицина, здравословен начин на живот и в обичаите и обредите на местните общности от района на Горното поречие на р. Арда,
В дните от 23 до 26 юни Смилян ще домакинства първата изнесена извън Италия Международна среща на мрежата “Бавни бобови” (Slow Beans) към Слоу Фууд Интернешенъл.
На 23 юни ще бъде проведена Конференция в гр. Смолян, представяща две актуални тенденции в устойчивото развитие – “Протеиновият преход в производството и потреблението на храни” и”„Прилагане на интелигентни стратегии устойчиво развитие на селските райони (Smart Villages)“. Като лектори са поканени г-жа Отавия Пиеретто, експерт и изследовател от Slow Food International, Председателят на Slow Food – българия доц. д-р Десислава Димитрова, изследователи от ИЕФЕМ, международен експерт по прилаганее на Европейската директива за зелени обществени поръчки, Мистерство на земеделието и на УО за прилагане на националния СП за ОСП, Методи Методиев, национален координатор на SmartRural27, представител на Министерство на туризма и г-жа Екатерина Терзиева, СлоуТурслБГ, която вече 3 години организира туристически пътувания за представяне на местни производители на храни в българските региони с възможност туристите да научат за местните производствени и кулинарни традиции и да си напазаруват чиста храна на справедлива цена.

През вторият уикенд от Фестивала – 24-25 юни – в Смилян ще бъде организиран базар на производители от Района на Горното поречие на р. Арда, производители от Слоуфууд общндстите в България и такива от мрежата “Бавни бобови” към Слоу Фууд Интернешенъл. В съботния ден ще има ателие за изкуство от бобови зърна, демонстрация на “Яка храна от бобови варива” от Chef’s Club – Smolyan и възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм в гр. Смолян.

Източник: www.smolyandnes.com

Подобни публикации

Back to top button