Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

„Аз раста патриот“

Над 70 деца от страната и чужбина участват досега в тазгодишното издание на конкурса „Аз раста патриот“, съобщиха от екипа на конкурса.  Приемането на снимки на деца и младежи в български носии за участие в конкурса продължава до 30 ноември.

Изключително красиви фотографии на българчета в народни носии са получени досега за осмото издание на конкурса, обясняват организаторите.  „Аз раста патриот“ се организира от смолянските журналисти Петя Гайдарова и Евелина Атанасова с подкрепата на бутилираща компания „Михалково“.   Каузата е да учим децата и младежите  с гордост да носят народната носия, да разбират и ценят традициите  и те да бъдат предадени на следващите поколения, посочи Петя Гайдарова.  Съгласно регламента, в конкурса участват фотографии на деца и младежи в български носии, разделени в четири възрастови групи – от 1 до 4 г., от 5 до 8 г., от 9 до 12 г. и от 13 до 18 г.   Кадри с деца във везани български премени от различни фолклорни области, както и на българчета, живеещи в Бремен, са изпратени досега за конкурса. Интересът за участие в тазгодишното издание на  “Аз раста патриот”  е много голям, според организаторите.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button