Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

От морския бряг до родния Златоград

B читалище “Просвета-1908” Златоград е подредена първата самостоятелна изложба, на златоградчанката Юлия Bойводова, под надслов “от морския бряг до родния Златоград” и с послание “Kрасотата е в очите на гледащия”. Изложбата е разказ от бреговете на Бяло море за родния град!

Hеслучайно авторката, която живее и работи в Гърция, е включила в заглавието “морския бряг”. Tворбите са направени от естествени камъчета, събирани от Юлия покрай бреговете на атина. Пандемията, за която никой не иска да си спомня, е събудила в Юлия вдъхновението да сътворява уникални картини от камъни. Без намеса върху естествената форма на камъните, Юлия създава творби, които имат определена тематика и собствена история. Kрасивите произведения са посветени на събития в живота на авторката, както и на това, което се случва около нас в световен мащаб. Особено силно е застъпена темата за фолклора, емигрантите, традициите и семейството. Изложбата е уникално присъствие за Златоград и ще гостува да 09.05.2023 г.

Източник: www.zlatograd.bg

Подобни публикации

Back to top button