Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Мадан се стяга за уникален празник на кристала

Уникален по рода си празник „Дни на маданския кристал“ или “Mineral show Madan” ще се проведе на 12-и и 13-и май в Мадан.

Той е посветен на емблематичните за района красиви и уникални кристали, открити на стотици метри под земята в района.

Целта на събитието е да популяризира идеята за превръщане на основния поминък на местното население в туристическа забележителност, заявиха от Община Мадан.

До сега подобни инициативи, които да популяризират маданския кристал се правиха в рамките на традиционните празници на Мадан, а тази година организаторите посвещават специални дни за провеждането му, като се надяват празникът да стане традиционен.

Събитието, което е уникално за България ще предложи богата и пъстра програма, като в рамките на два дни, в центъра на града ще бъдат разположени шатри с колекции на кристали от местни и външни колекционери, както и предмети, изработени от кристали.

Всички посетители, освен че ще могат да разгледат експозицията от подземните шедьоври, ще могат и да си закупят от тях.

Организирана е фолклорна програма, която ще бъде представена от читалищата и външи гост изпълнители.

Ще се състои и надиграване „Кристали под земята – хоро в душата” с гостуващи танцови състави от областта. Планирана е и кулинарна изложба на родопски ястия.

Всички, които искат да се докоснат до блясъка на маданския кристал, или да опитат традиционните родопски ястия под звуците на родопска музика и танци, или да видят любимите си изпълнители са добре дошли, важно условие е да носят със себе си най-доброто си настроение!

Източник: www.smolyaninfo.com

Подобни публикации

Back to top button