Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Курс по китайски за деца и възрастни в Момчиловци

Безплатен курс по китайски език и култура се открива утре в Момчиловци, съобщи за БТА кметът на родопското село Сийка Суркова. Езиковото обучение се провежда от лектори и преподаватели от Институт Конфуций – София.

Курсът се организира в две групи – за деца и за възрастни. Интересът към азиатския език е обясним след партньорските отношения с китайската компания „Брайт Деъри“, наложила на пазара в Китай млечни продукти с марка „Момчиловци“, уточняват от кметството.

Китайските йероглифи се изучават Момчиловци за поредна година, а организатор на курса е Институт Конфуций – София. Освен езиковите уроци, в програмата са включени и лекции, запознаващи с китайската култура и традиции. Археологическите съкровища на китайската цивилизация, развитие на християнството в Китай, строителни постижения в милиардната държава са част от предвидените теми, допълва Сийка Суркова.  Курсистите ще имат възможност да опитат и практики от бойното изкуство тайдзи чуен, както и да приготвят традиционното ястие от китайската кухня дзундзъ. Поредицата уъркшопи от курса в Момчиловци са свързани с китайската медицина, здравословното хранене и калиграфията.

Завършилите езиковия курс ще получат своите сертификати на церемония на предстоящия Фестивал на киселото мляко, който ще се състои в Момчиловци то 1 до 3 септември. Празникът се организира с партньорството на китайската компания.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button