Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Златоград и Родопите са усещане за живот

Златоград е не просто град, Златоград и Родопите са усещане за живот, посочи кметът на града Мирослав Янчев, откривайки традиционния Празник на златоградското чеверме.  Изпълнения на стотици каба гайди огласят в празничния ден Златоград, представяйки знаковото ястие за родопската трапеза.

Над 100 чевермета се приготвят в централния парк на града, превръщайки се в атракция за гостите на празника. Сред празнуващото множество са и жители от съседния гръцки регион.  Фестивалът на златоградското чеверме се провежда обикновено в началото на май, а тази година съвпада с Гергьовден.  Празникът носи зареждащата сила на Гергьовден,  духа на известното златоградско гостоприемство и родопската музика, според кмета Мирослав Янчев.

Народни носии от различни фолклорни области на страната допълниха колорита на празника.  Множество гости на фестивала се присъединиха към призива на домакините от Златоград да празнуват, пременени в български носии.

Златоград продължава с празничната си програма и утре, когато ще се състои гайдарско надсвирване и надиграване.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button