Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Баните ще развива туризма с велоалея и атрактивен маршрут

Община Баните успя да осигури финансиране за много важни и значими проекти със средства от Държавния бюджет за 2024 година.

Общата стойност на инфраструктурните проекти е 6 милиона лева:

  1. Реконструкция на съществуващ общински път  SML3003/III-8611,Загражден-Давидково/-Босилково-мах.Катраница-/ SML3007/ от км 0+000 до км 5+614,45 –  II-етап“ – 2 347 000 лв
  2. РЕМОНТ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА Народно читалище “Просвета- 1947” в УПИ IV-читалище, кв.112 по плана на с.Баните, общ.Баните – 1 305 000
  3. ИЗГРАЖДАНЕ НА “АТРАКТИВЕН МАРШРУТ ЗА ПЕШЕХОДЕН И ВЕЛОСИПЕДЕН ТУРИЗЪМ – АЛЕЯ  ОТ С.БАНИТЕ ДО ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА МВЕЦ БАНИТЕ”-II-ри етап, Подобект: участък от  км.0+840 до км.1+492,59 – 913 900 лв
  4. Изграждане на улица и транспортен подход към Пречиствателна станция за отпадни води в с. Баните- Първи етап – 600 500 лв
  5. Почистване и укрепване с подпорна стена коритото на река Малка Арда в кв. 36 по регулационния план на с. Малка Арда, община Баните, област Смолян – 248 900 лв
  6. Вътрешна водопроводна мрежа с. Оряховец – 238 300 лв
  7. Подпорна стена под общински  път SML 1008 III-8632, в участък от км. 4+300 до км.4+400, Община Баните, област Смолян – 178 300 лв
  8. СПОРТЕН КОМПЛЕКС С.ОРЯХОВЕЦ, ПОДОБЕКТ ИГРИЩА И ТРИБУНИ И ОБСЛУЖВАЩА СГРАДА В УПИ I-СПОРТ В  КВ.129 ПО ПЛАНА НА С. БАНИТЕ-ОРЯХОВЕЦ – 95 000 лв
  9. Обновяване на парково пространство в с. Оряховец – 73 100 лв

Село Давидково ще има саниран блок по НПВУ

Многофамилна жилищна сграда Д-1 на улица „Европа” номер 108 в село Давидково ще бъде обновена с мерки за енергийна ефективност, заяви кметът на Община Баните Павлин Белчев.

Блокът в Давидково е одобрен за саниране със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, посочи Белчев.

Благодарение на инициативността на живущите от блока, успяхме да се преборим в скоро време сградата да придобие нов облик и да бъде енергийно ефективна, подчерта кметът Белчев.

4 сгради на кметства в Община Баните ще бъдат санирани

Четири сгради на кметства в Община Баните са одобрени за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост, обяви Белчев.

В кметствата в Дрянка, Малка Арда, Давидково и Загражден ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност като средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, поясни още Павлин Белчев.

Община Баните планира да бъдат асфалтирани още над 20 км улична мрежа.

Ясно осъзнаваме, че в 21-ви век това е повече от необходимо, категоричен е кметът Белчев.

Усилията на общинската управа са насочени и към реализиране на транспортна свързаност във всички посоки.

„Кога сме си представяли, че в Баните ще имаме 5-звезден хотел? Ето това ще бъде факт благодарение на български инвеститор, който видя потенциал в нашата община.

Надяваме се, че дългоочакваният аквапарк ще бъде завършен и готов за ползване”, подчерта кметът Белчев.

Той добави: Една от основните ни цели в сферата на туризма е утвърждаването на общината като атрактивна туристическа дестинация.

Новата еко пътека към Оряховските водопади бързо набра популярност.

Следващата ни цел е цялостно завършване на Загражденската екопътека, сподели още Павлин Белчев.

През 2024 г. ще завърши доизграждането на 7,5-километровия участък от пътя Белица – Загражден, обяви АПИ.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов обсъди възможностите за довършване на започналите, по договор от декември 2018 г., и незавършени до момента строително-монтажните работи по трасето на третокласния път с кмета на Община Баните Павлин Белчев.

Отсечката осигурява бърза връзка на жителите на Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е алтернатива на път Пловдив – Асеновград.

Източник: www.smolyaninfo.com

Подобни публикации

Back to top button